fbpx
Претприемач на годината
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

pretpiemac na godinata 2018Четворица најуспешни претприемачи на мали и микро претпријатија денес (17 декември 2019 година) ја добија престижната награда „Претприемач на годината 2019“.

pretpiemac na godinata 2018Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери, се доделија престижните награди „Претприемач на годината 2018“ за најуспешните претприемачи на микро и мали претпријатија во земјата.

Najuspeshni pretpriemachi na mikro i mali pretprijatija za 2017 godinaВо категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Бардул Шабани, менаџер на компанијата Линк Шпед од Тетово, а втората на Томи Запров, менаџер на компанијата Силотер од Струмица.

10 GODINI PNGПодигањето на свеста за претприемништво и охрабрувањето на потенцијалните претприемачи да започнат сопствен бизнис се посакувани промени кои бараат голема посветеност и проактивна улога не само на институциите на власта, туку и на сите актери кои дејствуваат во секторот на микро и мали претпријатија.

dodeleni nagradite pretpriemach na godinata 2016Првата награда во категоријата мали претпријатија му припадна на Деан Бадаревски од „Софа студио“ - Скопје, додека втората награда му припадна на Васко Брдаровски од „Евросуровина ПА“ - Битола.

dodeleni nagradite pretpriemach na godinata 2015 2Првата награда во категоријата мали претпријатија им припаднаа на Томо Ѓоргиески и Петар Василески, менаџери на компанијата Ламинати Ком од Прилеп во категоријата мали претпријатија, а втората награда му припадна на Дејан Трајчев, менаџер на компанијата Дени Милк од Кочани.

dodeleni nagradite pretpriemach na godinata 2014 1Во категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Васко Дамевски, менаџер на компанијата Ксенос, Демир Хисар, а втората на Сејди Шахсивари, менаџер на Урбан план констракшн од Тетово.

Првата награда во категоријата микро претпријатија му е доделена на Андреј Петковски, менаџер на компанија Ѓорго-комерц, Куманово, а втората на Звонко Трпковски, менаџер на компанијата Атлантик од Скопје.

png-2013Во категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Томе Тасевски, ко-сопственик на стоматолошката поликлиника Ендомак, Скопје, а втората на Горан Јошевски, менаџер на туристичката агенција ЈК Травел.

Првата награда во категоријата микро претпријатија му е доделена на Ислам Рамизи, ко-сопственик на градежната компанија Монтеко, а втората на Благоја Самакоски, сопственик на Институтот за современи композити и роботика од Прилеп.

pg2012Во категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Филип Спасовски, сопственик на Полиестердеј, Скопје, а втората на Сервет Ќазими, сопственик на млекара Сентис АГ.

Првата награда во категоријата микро претпријатија му е доделена на Боро Андоновски, управител на Абикс, Скопје, а втората на Јумни Бакији, управител на ЈУ-СМ, Брвеница.

Доделена е и специјална награда за претпријатието ХЗМ Лабс – екстрим лабс од Битола и неговиот менаџер Пеце Ангелкковски– плакета за „Најиновативно претпријатие во 2012 година”.

Pretpriemac na godinata 2011Првата награда во категоријата микропретпријатија му е доделена на Димитар Сеизов, управител на филмската продукција Мунлајт, Скопје, а втората на Елеонора Настова-Димова, управител на рибникот „Дошница”, Неготино.

Во категоријата мали претпријатија првата награда му припадна на Јуре Горгиев, сопственик на откупниот центар Фунги флора, Радовиш, а втората на Исмаил Османи, сопственик на градежното претпријатие „Хулуси комерц”, Куманово.

Доделена е и специјална награда за претпријатието Пескара-вел од Велес – плакета за „Најиновативно претпријатие во 2011 година”.