fbpx
Вести и јавност
pngГлобално истражување за претприемништвоpatpatПат кон кариераОпштествена одговорност на претпријатијаDear West

LIP 1

Македонската развојна фондација за претпријатија, денес, 28 февруари 2023 г. го одржа настанот „Права на интелектуална сопственост и географска ознака во областа на културниот туризам и културното наследство“. Настанот се одржа во просториите на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип.

Македонската развојна фондација за претпријатија го организира настанот „Права на интелектуална сопственост и географска ознака во областа на културниот туризам и културното наследство“. Настанот ќе се одржи на 28.02.2023 (вторник) од 11:00-12:00 часот, во просториите на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип (Амфитеатар, Кампус 4).

Learn IP 1

learn ip besplatna platforma thumbМакедонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) е дел од програмата Learn-IP преку која беше развиена обука за правата на интелектуална сопственост. Истата е наменета за чинители од секторот на културен туризам и културно наследство и содржи 7 тренинг модули:

potpri se na mladiteМакедонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) и партнерските организации Рурална Коалиција, Џуниор Ачивмент Македонија и ЕЛИТ – Здружение на жени менаџери, Ве поканува на настанот за промоција на проектот „Потпри се на младите“ кој ќе се одржи на 5 јули 2022 година (вторник), од 10:00-12:00 часот во дворот на основното училиште „Александар Здравковски“ во општина Јегуновце.

Jumpstarter logo2022 banner 1280x720pxМакедонската развојна фондација за претпријатија Ве поканува да учествувате на онлајн работилница наменета за сите што имаат иновативна бизнис идеја за производ или услуга и сакаат да аплицираат на EIT Jumpstarter за 2022 година. Работилницата има за цел да Ве запознае со EIT Jumpstarter - една од најпознатите и најголемите европски пред-акцелераторски програми која нуди пристап до европската старт-ап заедница и освојување на парични награди до 10.000 евра.